Tolkien

Vilken bok först?

2012-12-27 19:05 #0 av: hahael

Hej jag är ny här på SoR Ifokus men hoppas att det inte ska störa. Jagf har precis sätt The Hobbit filmen och tyckte den var bra men kanske lite kort (eller så hade dom inte använt filmens tid till det jag hade trott). Men iallafall för att få en större SoR-upplevelse så har jag ruskat fram mammas gamla SoR böcker och hon hade även En hobbits äventyr. Då till frågan: Vilken tycker Du jag ska läsa först? Börja ta första SoR boken eller ska jag börja med Bilbos bok? Jag skulle vilja veta vad som är skillnaden om jag läser dom i olika orningar. Men om jag börjar läsa SoR kommer jag läsa hela serien och inte börja med Bilbo förens jag är klar med SoR!

Tack på förhand // Hanna

Anmäl
2012-12-28 11:46 #1 av: [Momiji]

Egentligen borde det inte spela någon roll. Men jag skulle nog föreslå att du läser Bilbo först eftersom handlingen där utspelar sig innan triologin. Själv så läste jag inte Bilbo först, men det spelade som ingen roll för mig. Så gör som du själv känner för :) och välkommen hit :)

Sol Anna Måne
Medarbetare på Sagan om Ringen iFokus
Even angels fall ♪ ♫ ♪ ♫ ♫ ♫ ♪

Anmäl
2012-12-28 12:25 #2 av: hahael

#1 Tack för det första :) Jag ska nog köra på Bilbo boken!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.