Karaktärer

Lothórien

2012-06-30 19:21 #0 av: [Vargöga]

Detta magiska land öster om Moria.

Mellan Dimmiga bergen och Andurin ligger detta land, alvernas land. Först hette den Laurelindórenan (Landet i dalen av sjungande guld) men bytte sedan till Lothórien (L´rien av blommingen).

Detta land med sina silverträd och guldiga trädkronor är det enda landet i Midgård som det växte mallorn. Det var tack vara Galadriels magiska kraft som de växte där. Senare även i Fylke när Sam Gamgi planterade ett träd där.

Caras Galadhon är huvudstaden i detta land som är omringad av en stor mur.  Man tror att staden byggdes för att kunna hindra Sauron från att kunna ta över alvernas riken.

Tre gånger attackerades skogen av Dol Dulgurs armé. Första gången 11 mars 3019, andra gången fyra dagar senare och sista gången den 22 mars endast tre dagar före Ringen förstördes. Mycket av skogen förstördes men mest i de östra och norra delen.

Efter Ringens krig så flyttade Galadriel till Valinor och landet ble inte den samma igen. Huvudstaden minskade och inga sånger sjöngs. Efter en tid flyttade även Celeborn först till Vattnadal och sedan till Valinor. Efter det så flyttade resten av alverna och staden övergavs helt.

Källa och bild: Wikipedia.

Anmäl
2012-08-12 01:20 #1 av: NeonNea

Det är ett vackert land. Både i böckerna och i filmerna.

/NeonNea

Medarbetare på Wicca iFokus

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.