Annons:
Etikettkaraktärer
Läst 8078 ggr
[Vargöga]
2012-04-10 18:16

Boromir

En person som förekommer i triologins första bok.

Boromir föddes 2978 i den tredje åldern. När han var mycket ung dog hans mor och faderna fick då uppfostra han och hans bror Faramir. Fadern, Denethor, favoriserade Boromir som kom att växa upp som en stolt ung man.

Boromirs roll i sagan är främst en man i Eldrons rådslag där de skulle rösta om vad Härskarringen skulle ha för öde. Han röstade för att ringen skulle föras till Minas Tirith för förvaring och eventuellt användas i kriget mot Sauron. Men rådet röstades för att Härskarringen skulle förstöras i Domedagsberget.

Boromir blev utvald som en av de 9 som skulle följa med Frodo. Egentligen ville Boromir att ringen skulle återförenas i Minas Tirith och försökte övertala både Aragon och Frodo om detta men han lyckades inte då han dog 3019 i tredje åldern då han försökta med våld ta ifrån Frodo ringen.

Källa: svenska Wikipedia
Löpsedelsbild: Wikipedia

Annons:
Wand
2012-04-10 18:28
#1

Jättekul att få läsa lite om honom, det hade jag inte en tanke på själv! Kul att du slänger in denna artikel, håller själv på med lite sådant också som jag kan slänga upp snart. 

Hoppas på att du eller vi gemensamt kan fylla ut litegrann bara, finns säkert mycket att gräva fram om alla hjälps åt! Skrattande

Det verkliga livet existerar i fantasin. Did I mention demons?

[Vargöga]
2012-04-10 18:31
#2

Oja det finns massor att gräva fram. Skrattande

Upp till toppen
Annons: