Karaktärer

Boromir

2012-04-10 18:16 #0 av: [Vargöga]

En person som förekommer i triologins första bok.

Boromir föddes 2978 i den tredje åldern. När han var mycket ung dog hans mor och faderna fick då uppfostra han och hans bror Faramir. Fadern, Denethor, favoriserade Boromir som kom att växa upp som en stolt ung man.

Boromirs roll i sagan är främst en man i Eldrons rådslag där de skulle rösta om vad Härskarringen skulle ha för öde. Han röstade för att ringen skulle föras till Minas Tirith för förvaring och eventuellt användas i kriget mot Sauron. Men rådet röstades för att Härskarringen skulle förstöras i Domedagsberget.

Boromir blev utvald som en av de 9 som skulle följa med Frodo. Egentligen ville Boromir att ringen skulle återförenas i Minas Tirith och försökte övertala både Aragon och Frodo om detta men han lyckades inte då han dog 3019 i tredje åldern då han försökta med våld ta ifrån Frodo ringen.

Källa: svenska Wikipedia
Löpsedelsbild: Wikipedia

Anmäl
2012-04-10 18:28 #1 av: Wand

Jättekul att få läsa lite om honom, det hade jag inte en tanke på själv! Kul att du slänger in denna artikel, håller själv på med lite sådant också som jag kan slänga upp snart. 

Hoppas på att du eller vi gemensamt kan fylla ut litegrann bara, finns säkert mycket att gräva fram om alla hjälps åt! Skrattande

Power is when you've got all the justification to kill,  and you don't

Anmäl
2012-04-10 18:31 #2 av: [Vargöga]

Oja det finns massor att gräva fram. Skrattande

 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.