Karaktärer

Inblick: Frodo Baggins

2011-12-26 00:48 #0 av: Wand

Den modige lille hobbiten Frodo, som tar den ökända Saurons ring till Domedagsberget för att förgöra denne. Vi har alla hört historien, och vi älskar den. Men vem är egentligen Frodo? Vart kom han ifrån, och vad hände sedan?

Frodo Baggins föddes den 22:a september år 2968 i den tredje tidsåldern, han är född på samma datum som sin välkända släkting Bilbo Baggins, som dock är 78 år äldre än sitt kusinbarn.

I den första delen av Sagan om ringen (Ringens brödraskap) får vi se då Bilbo och Frodo firar sina 111:e (elftielfte) samt 33:e födelsedagar tillsammans, med ett stort kalas.
Det är denna dag som Frodo blir myndig, och även denna dag som han får ta över Bilbos magiska ring, the one ring, som ursprungligen tillhört den onde Sauron.

Frodos föräldrar hette Drogo Baggins och Primula Brandybuck, dessa dog i en båtolycka då Frodo var ringa 12 år fyllda. Han spenderade nästkommande 9 år hos sina släktingar ”the Brandybucks” i Brandy Hall.
Efter sin 21:a födelsedag blev han adopterad av Bilbo Baggins, och flyttade då till Bag End. De två blev mycket fästa vid varandra, och Bilbo smittade sitt intresse för äventyr till Frodo.

Frodo var Bilbos kusinbarn.

Många år efter att Frodo blivit myndig, blev han sänd att ta ringen till Rivendell för att få ett beslut om vad som ska göras.
På sin resa får han med sin gode vän och trädgårdsmästare Samwise Gamgi samt sina släktingar Meriadoc Brandybuck och Peregrin Took, som alla också har en väsentlig roll i historien om härskarringen.

Väl hos alverna bestäms det att Frodo själv ska ta ringen till Domedagsberget för att förgöra den, en gång för alla, och all ondska med den.
Han sänds emellertid inte ensam, utan får utöver sina 3 hobbitvänner även sällskap av trollkarlen Gandalf, skogsalven Legolas, dvärgen Gimli och männen Aragorn och Boromir.

Tillsammans bygger de livsavgörande historia.

Väl hemkommen efter den långa, krävande resan avslutar Frodo sin egen berättelse i en bok under kommande år efter Bilbos historia "there and back again", och därefter lämnar han fastlandet för att ta skeppet till The Grey Havens tillsammans med alverna, och aldrig återvända.


Bild från Wiki

Av: Wand

Källor:
http://tolkiengateway.net/wiki/Main_Page
http://en.wikipedia.org/wiki/Frodo_Baggins
http://sv.wikipedia.org/wiki/Frodo_Bagger
http://www.glyphweb.com/arda/f/frodobaggins.html

Power is when you've got all the justification to kill,  and you don't

Anmäl
2012-01-29 15:42 #1 av: starhawk

Kan tilläggas att även Bilbo följer med på samma skepp som Frodo. Sedan var det inte det sista skeppet, som den siste ringbäraren tar även Samwise Gamgi ett skepp från Grey Havens vid sin ålders höst

Värd för Knivtillverkning  & Slöjd iFokus

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.