2011-12-17 23:10 #0 av: Wand

Här ligger några saker som är väldigt bra/viktiga att ha läst innan ni börjar ta del i forumet. Det är viktigt att ni följer sajtens och ledningens regler.

För att ta del i diskussioner och även skapa egna här på sajten, är det viktigt att ni vet vad ni får och inte får skriva och göra. 
För detta gäller naturligtvis Sveriges regler och lagar, men även våra egna sajtregler.  

1. Ni får inte publicera annonser utan att först ha fått ett godkännande från sajtvärden.  

2. Inget stötande material, såsom pornografi, personangrepp, hänvisning till olagligt material och snarlikt får förekomma. 

3. Att lägga fram synpunkter, positiva som negativa, är självfallet tillåtet, men ska hållas i en trevlig ton. Att komma hit för att sprida dynga över böckerna och filmerna som vi på sajten uppskattar är inte tillåtet. 

4. Reklam för andra sajter, både här på iFokus och utanför, ska först få godkännande från sajtvärden.

5. Spam och trakasserier får inte förekomma.

6. Ni får inte lägga upp bilder tagna ifrån andra sajter (t.ex google) i några trådar utan att ha fått godkännande från fotografen/skaparen först. 

Reglerna ska hållas, och brutna regler rapporteras till sajtvärden. Detta för att förebygga en otrevlig vistelse på SoR iFokus för samtliga medlemmar. 

Här följer en kort genomgång av diskussionsgrupperna för att ni enklast ska veta vart ni ska placera era trådar och frågor. 

Tolkien - Här lägger du allt som rör Tolkien och hans liv.

Sagan om ringen
- Här lägger vi det som har med Sagan om ringen (böckerna) att göra. Översättningar, synpunkter, etc.

Övriga skriftliga verk
- Här lägger vi allt som har med hans övriga verk att göra. Silmarillion, sagor från midgård, Bilbo, osv. 

Filmatiseringar och skådespelare
- Här kan du lägga det som rör filmerna om sagan om ringen samt den kommande filmen The Hobbit. Även, som kanske förstås, skådespelarna och deras insatser. 

Karaktärer
- Här lägger du allt som rör karaktärerna ur alla böcker. 

Värld och vidunder
- Här kan du lägga det som rör världen som böckerna bygger på, och de vidunder som nämns. Enter, orcher och méaras är några exempel på dessa.

Sajt och utveckling - Här läggs det som har med sajten att göra, i stort sett. Synpunkter och övrigt som rör sajten passar in här, men det är främst anpassat för oss administratörer. 

Off Topic
- Här kan du lägga dina trådar om du vill skriva något som inte har med sajtens huvudämne att göra.

Mvh Wand